De Gouden Eeuw

Maandag 9 september

Beroemde Delftenaren in de geneeskunde tijdens de Gouden Eeuw

Weet jij waarom het ziekenhuis in Delft vernoemd is naar Reinier de Graaf? Welke Delftse uitvinding bijna het Pronkstuk van Nederland was geworden? En wie was Pieter van Foreest? Het antwoord op deze vragen krijg je in de presentaties verzorgd door Medisch Farmaceutisch Museum De Griffioen.

Activiteiten in het kader van de ‘Gouden Eeuw ‘van Museum de Griffioen

Museum de Griffioen zal een aantal presentaties met rondleiding in het museum organiseren in het kader van de activiteit ‘Zomers Goud’ in de Gouden Eeuw in Delft. De presentaties zullen 3 beroemde Delftenaren behandelen die op medisch gebied belangrijk zijn geweest in de Delftse Gouden Eeuw. Dat zijn:

Pieter van Foreest, Reinier de Graaf en Anthonie van Leeuwenhoek.

Een lezing zal c.a. 40 minuten duren en daarna zal er een rondleiding zijn in het museum van 1 a 1½ uur. De presentatie wordt verzorgd door vrijwilligers van het museum.

U bent welkom op maandag 9 september om 19.30 uur op de Koornmarkt 66, 2611 EJ Delft. De kosten zijn €5,- p.p. Er wordt koffie en thee geschonken.

Aangezien wij maximaal 25 personen kunnen ontvangen, wel even aanmelden op info@museumdegriffioen.nl of tel nr 015-2120941 inspreken.